keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Tuhot arvioitua pienempiä

Huh, nyt voi taas henkittää! Olohuoneen ja alakerran vessan katto auki, keittiö huputettu ja lattiat peitetty pahvilla ja vanereilla, mutta silti mieli on parempi kuin neljään päivään! Tuhot odotettua pienemmät!

Tässä ensin pari kuvaa keväältä, että mistä putkista ja viemäreistä on kyse.
 
Tässä huhtikuun lopulla yläkerran vessan viemärit ja putket

Tässä viikkoa myöhemmin lattialevyjen ollessa paikalla, mutta ennen lattiavalua
Aamulla ensin kokoonnuimme tänne ryhmällä minä ja mieheni, vastaava mestarimme, Pintapisteen Joni ja Muurametalojen työpäällikkö. Eipä siinä mitään, sovittiin vain, että suojauksella aloitetaan ja sitten alkaa kattojen purku.
Olimme siis eilen jo tyhjentäneet olohuoneen ja ruokailutilan kaikista huonekaluista ja majoittaneet ne kahteen alakerran makuuhuoneeseen, jotka ovat siis nyt piukassa.

Töihin sain Muurametalojen edustajalta ja Jonilta väliaikatietoja ja hyvä, koska hulluksihan sitä meinaa tulla odotellessa tuomiota. Vuoto oli ollut odotettua pienempi eikä ollut vissiin uinut muovin päällä kauas vaan tullut tuosta muovin saumasta läpi silloin yöllä. Kosteat villat ja kattolevyt poistettiin ja tämän jälkeen alkoi putkiston testaus, että mistä vuotaa.

Ensin ei ollut vuotanut mistään, mutta kun amme oli täytetty puolilleen ja avattu tulppa, oli alkanut tihkumaan vettä. Vesi tuli ammeen alla olevan kuivakaivon korotusrenkaan kohdalta. Tätä kun olivat tutkineet, niin todettiin, että korotusrengas ja kaivo ovat eri valmistajan eivätkä sovi yhteen!  Kun vettä tuli paineella, niin tuli sieltä välistä ulos.

Muurametalojen putkimies tuli tänään ja vaihtoi käsittääkseni sen korotusrenkaan ja nyt pitäisi kestää... Sitten alkoi tietysti syyttely suuntaan ja toiseen, että ketä sen korotusrenkaan oli asentanut. Yksikään taho ei tätä myönnä tehneensä, ylläri :). Meille on aivan sama, että kenen piikkiin menee, mutta olisi se kiva itsekin tietää. Ja vaihtoehdot ovat: Muurametalojen aliurakoitsija putkimies, joka kieltää ikinä käyttäneensä tuollaista korotusrengasta. Mutta jolleivat he ole sitä asentaneet niin kuka? Siis kun Weber on tullut tekemään lattiavalun, tuossa on tarvinnut olla korotusrengas, senhän pystyy päättelemään yllä olevasta kuvastakin. Ovatko he laittaneet sen siihen, jos kerran on puuttunut, jotta ovat saaneet valun tehtyä? Pintapisteen tullessa tekemään kaatovalua ja laatoistusta se on jo ollut paikallaan? Ja meidän putkimies ei ole viemäreihin koskenut, tehnyt vain hanojen liitännät ym paljon myöhemmin.

Entä onko näitä vääriä renkaita muissa viemäreissä? Tätä tutkitaan kai perjantaina kun Pintapiste tulee naputtelemaan taas kattoa paikoilleen.

Mutta ensi viikolla pitäisi kaikki olla taas kunnossa!
Tässä kuvia miltä meillä nyt näyttää

Katto auki. Nähtäväksi jää vielä, että saako katon nätisti paikattua ettei jää saumaa näkyviin.
Jos jää, niin sitten vedetään myös eteinen auki kokonaan.

Korjattu viemäri

Ja syyllinen löytyi täältä!

Keittiö :D

Alakerran vessan katto

7 kommenttia:

  1. TOSI hyviä uutisia että vika löytyi, oli korjattavissa nopeasti ja että tuhot olivat paljon pienenmät mitä mietit!
    Kaikessa, onni onnettomuudessa että tuli nyt ilmi!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Mieti oikeesti, jollei olisi muovin saumasta valunut ulos?!?! Vähän tihkuttaen olisi hetken päästä ollut hometalo käsissä.

      Poista
  2. Saiskos siitä väärästä korokerenkaasta kuvan? On meinaan meilläkin Muurametalo ja sisustusta vailla..ja sen verran ollu kans mutkia matkassa et jos tollanen sattuu meille, niin hyvä ei heilu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei ole siitä valitettavasti kuvaa, koska olimme töissä kun vuoto paikallistettiin ja korjattiin. Tosin epäselvää minulle on edelleen, että miten korjattiin, mutta kaikki vannovat viemärin olevan nyt kunnossa.
      Tsemppiä teille matkaan! Ja uskoisin tämän olleen ihan yksittäistapaus Muurametaloilla. Ja suhteellisen hienosti korjaus onnistui, korvauksista on vielä epäselvyyttä. Katsellaan...

      Poista
    2. Ok no ei meijän maailma siihen kaadu, kai ne sitten on kunnossa kun niin lupaavat :) Sen verran olen tiedustellut ympäriinsä että tollanen vahinko ei ole meillä mahdollinen-> ei tule yläkertaan toista valua. Kiitos ja samoin teille!

      Poista
    3. Ei johtunut meilläkään toisesta valusta... Kaikkiin kosteisiin tiloihin on tehty kaadot sisustusvaiheessa, mutta ei silloin ole lattian korkeus noussut kaivojen kohdalta eikä lisäilty mitään korokerenkaita. Jos Muurametalot ovat näin väittäneet, he ovat valehdelleet.

      Poista
  3. Putkimies tässä moi, kyllä se sama joka tuli viemäreitä kuvaamaan _myöhässä_. Se sama heppu joka silloin ilmoitti myöhästymisestään kun tie oli poikki metsäkoneenkuljetusauton ollessa ojassa. Se jätkä joka kävi kuvaamassa ja ihmettelemässä tätä suurta katastrofia useamman kerran Raumalta asti, talkoilla. Satuin törmäämään netissä tähän blokiin, ja on kyllä pakko kommentoida. Olisi mukava tietää miten tämä tarina päättyi, koska vielä tähänkään päivään mennessä yritykseni ja sen edustamat tahot eivät ole asentaneet merika merkkistä korokerengasta saati sitten lattiakaivoa. Oliko kuitenkin niin että kaatovalua tehdessä oli asennettu ensimmäinen koroke mikä oli käsiin sattunut? Olisiko kohtuutonta pyytää kertomaan koko tarina myös tänne lukijoille? P.S en tiedä minäkään miten on korjattu. Muistini mukaan asetitte minulle/yritykselleni porttikiellon teidä huusholliin.

    VastaaPoista

Kommentointi suvaittavaa :)