maanantai 22. heinäkuuta 2013

Pihan muokkaus uusiksi

Kun nyt ollaan päästy muuttamaan, ja voisi ajatella hetken vetävänsä lonkkaa (laatikoiden ja säkkien keskellä), niin nyt alkoi tämä etupihan uudelleen muokkaus. Meillähän mestari ja edellinen kaivurikuski päättivät keskenään tehdä pihan aivan erilailla kuin mitä me halusimme ja mistä oli puhuttu. Lisäksi talon korkeus oli laskettu pieleen. Tästä johtuen piha on 80 cm pielessä.

Tänään aloitti uusi kaivurikuski työt. Ensin kaivetaan etupihan sorat syrjään, sen mitä kauniisti saa ja sähköjohdot ylös.

Puoli metriä soraa siirretään paikasta toiseen

Sähköjohdot nostetaan esiin, onneksi ovat suojaputkissa

Kaivurilla suuret massat syrjään ja lapiolla putkien ympäriltä

Putkien sijainti oli aika tarkkaan tiedossa ja tätä linjaa seurattiin

Paljon täytyy tuoda lisää sepeliä myöhemmin sekä uudet suodatinkankaat

Tämän jälkeen alkaa varsinainen kaivuu vasta.
Reilu puoli metriä maata ja kiviä pois ja kaikki pintajutut uusiksi.
Rahanmenoa ei voi estää :(
Ja tämä on siis vain pakon sanelema ratkaisu. Oikeastihan talon pitäisi olla puoli metriä korkeammalla. Nyt kun muokkaamme maan edes jotenkin järkevästi, niin ajotieltä tulee metrin lasku meidän tontille. Ei kiva, mutta minkäs enää teet.

4 kommenttia:

  1. Rakentamista harkitseva25. heinäkuuta 2013 klo 23.08

    Olemme myös harkitsemassa Muurametaloa. Minkälaiset kokemukset teillä on projektipäälliköstänne, sujuiko kaikki perustusten korkeutta lukuunottamatta hyvin? Onko risuja tai ruusuja projektipäällikön toiminnasta? Ei muuten, mutta meillä tulisi olemaan sama projektipäällikkö :)

    VastaaPoista
  2. Hei,
    tuo korkeusvirhe on meidän vastaavan mestarin, ei projektipäällikön!

    JJ on ihan loisto tyyppi :). Vähän sellainen viha-rakkaussuhde meillä, toisena päivänä ei parempaa tyyppiä voi ollakaan ja toisena päivänä ärsyttää pirusti ;). Pääsääntöisesti hoisi kaikki tulleet ongelmat nopeasti. Välillä tuntui, että hänellä on liian montaa rautaa tulessa ja itselle tuli sellainen olo, että valitimme pienestä tai turhaan.

    Me rakennamme jo toista taloa, joten ehkä olemme vaativampia kuin normi Muuramen asiakas, sekä tiedämme mitä haluamme emmekä tingi laadusta. Tänäänkin, muuton jälkeen siis, tuli yksi asia vastaan, jonka projektipäällikkö hoiti samantien eteenpäin.

    Ruusuja siis hänelle ja kouluarvosanaksi 8,5. Pisteenmenetys siitä, että välillä unohtaa, että meillä asiakkailla on ehkä elämämme isoimmasta kaupasta kyse ja siksi hätä ongelmien mahdollisesti kohdatessa suuri. Sekä puolen pisteen menetys lauseen "katso toimitussisällöstä" liika käytöstä :D

    Mutta näin isossa projektissa, on sitten kyse tästä talotoimittajasta tai jostain muusta, en usko, että parempaa ja asiantuntevampaa projektipäällikköä löytyy.

    Onnea tulevaan projektiinne! Ja meillekin saa tulla kurkkimaan, jos kiinnostaa.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksestasi, se vahvisti käsitystäni JJ:stä :) Missä päin projektinne sijaitsee? Profiilissasi lukee Varsinais-Suomi mutta muistaakseni jossain kirjoituksessa oli Porikin mainittu?
    Jos oikeasti olisimme tervetulleet, niin ties vaikka tulisimmekin kurkkimaan :) Kiinnostaisi ainakin.
    Voiko sinulle jotenkin lähettää emailia tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turun kupeessa :).
      Pyydä JJ:ltä mun meiliosoite, en halua tänne laittaa. Laitan viestiä sille, että saa antaa.

      Poista

Kommentointi suvaittavaa :)