tiistai 9. huhtikuuta 2013

Talon korkeus pielessä

Talon korkeus on päin persettä! Se on kiva, että tämä todetaan nyt, kun talo tulee kahden päivän päästä ja asialle ei ole enää mitään tehtävissä :(. Talo jää siis liian matalalle. Autotie on jokatapauksessa hiukan ylempänä kuin meidän tontti, mutta nyt on huomattu, että sokkelin korkeus jää aivan liian alhaalle.

Olen tätä itse katsellut jo sokkeleiden valmistumisesta asti ja kysynyt asiaa meidän vastaavalta mestarilta, joka antoi jotain ympäripyöreitä vastauksia ja selitti miten lattianpinta on oikealla tasolla. Näin voisi ollakin, mutta Muurametalojen lattia on jotain 36 cm paksu ja tämän alle pitää jäädä vielä 40 cm sokkelia näkyviin. Eli kun tuon ottaa huomioon on meidän etupiha n. puoli metriä liian korkealla taloon nähden. Ja jopa minä tajuan, että talosta pitäisi tulla kaatoa talosta poispäin sadevesien takia, mutta nyt tulee joko iso kaato talolle päin tai sitten etupiha pitäisi tehdä V:n malliseksi, niin että keskelle pihaa/ajotietä tulee suurinpiirtein oja...

Koska minun kyselyitä ei otettu tosissaan, niin tähän havahduttiin vasta nyt, kun esim. Muurametalojen projektipäällikkö sekä meidän kaivurikuski tätä ihmettelivät. Tämä on nyt paljon selvemmin havaittavissa, kun sokkelitäytöt on tehty. Tänään menimme tontille vastaavan mestarin, kaivurikuskin sekä rakennustarkastajan kanssa. Rakennustarkastajakin sanoi heti, että miksi ihmeessä talo on niin alhaalla. Hänen mielestään pitäisi olla ehdottomasti 40 cm korkeammalla ja ehdottikin, että valetaan vielä kaksi harkkokerrosta valmiin sokkelin päälle. Koska aikaa ei ole ja kustannukset olisivat tästä johtuen huimat, tämä ei ole enää vaihtoehto. Rakennustarkastaja huomautti muutamaankin otteeseen, että vika on pääsuunnittelijan eli tässä tapauksessa meidän vastaavan mestarin.
Tästä kuvasta huomaa kuinka paljon korkeammalla olen kun seison etupihalla
Nyt ei auta siis enää itkeä :`(. Talo jää notkoon ja etupiha revitään uudelleen auki ja siitä otetaan korkeutta reippaasti pois. Tämä tarkoittaa, että meillä tulee nyt autotielle kunnon ylämäki ja sieltä tietenkin myös vedet valuu meidän tontille. Tämän takia joudumme myös laittamaan yhden kaivon lisää. Rajanaapuria vasten jää myös selkeä seinämä johon täytyy laittaa muurikiviä tai tukimuuri.
Maanpinta on samalla tasolla kuin sokkelin yläpinta
Ja kaikki tämä, koska talon korkeusaste on laskettu pieleen! Miksi hemmetissä näitä ammattilaisia palkata, jos minä joudun kuitenkin pitämään kaikki langat käsissä koko ajan ja korjaamaan heidän virheitä. Ja kuka tämän lystin maksaa, jonka lopputulos ei kuitenkaan miellytä :((

2 kommenttia:

  1. Samaa mieltä: "Miksi hemmetissä näitä ammattilaisia palkata, jos minä joudun kuitenkin pitämään kaikki langat käsissä koko ajan ja korjaamaan heidän virheitä."

    VastaaPoista
  2. Miten vastaava reagoi asiaan? Outoa kun ei ottanut puheitasi vakavasti

    VastaaPoista

Kommentointi suvaittavaa :)