tiistai 2. huhtikuuta 2013

Keittiön sähköt

Pääsiäinen takana ja paluu arkeen. Lueskelin eilen illalla taas yhtä blogia http://villatykki.blogspot.fi/ jossa myös rakennetaan Muurametaloa. Tuota on ollut kiva lukea, koska ovat n. 2kk meitä edellä. Heillä myös talo luovutetaan sisustusta vaille valmiina ja esim keittiön ovat suunnitelleet erikseen. Heillä tosin on tuntunut olevan Muurametalojen kanssa monia ongelmia, joista osa on hoidettu hienosti kuntoon, osa ei.

Mutta eilen siis luin tuolta blogista miten heillekin tulee keittiö ilman yläkaappeja ja seinissä oli pistorasiat ym. väärillä korkeuksilla. Meille tulee Puustellin keittiö, jossa paljon laatikoita sekä saareke, mutta ei yläkaappeja. Tällöin siis pistorasiat eivätkä valaisimet voi sijaita yläkaappien alla. Mutta enhän tuota ole edes tullut ajatelleeksi. Sähkökuvista ollaan katsottu vain niiden sijainteja, ei korkeuksia. Ja taloahan rakennetaan jo parhaillaan Torniossa. Mutta ei hätää! Meidän projektipäällikkö otti hätääntyneen viestini vastaan ja vastasi heti aamulla, että laitetaan ne oikeille paikoille. Punakynän kanssa tein sitten oman sähkösuunnitelmani heille (toivottavasti tajuavat siitä jotain :)).
Tässä yksi maistiaskuva keittiöstä.
Nyt on sähköt oikeilla paikoilla ja korkeuksilla, vielä kun osaisi nuo pinnat päättää...

6 kommenttia:

  1. Tilattiin sisustusta vaille valmis talo tehdastasoituksella ja pohjamaalattuna. Pistorasioiden siirron yhteydessä kun levyjä irroiteltiin ja saumattiin uudestaan, huomattiin ettei saumaukset jatku pöytätasoon asti. Tämä ei ole ongelma jos välitilaan laittaa laattaa tai muuta, mutta meillä oli tarkoitus vain maalata se. Työtä tekemään tullut henkilö nopeasti ruuttasi saumat alas asti pyydettäessä. Tämä kommentti siis ihan tietämättä millaista olette Muurametaloilta tilanneet ja mitä olitte ajatelleet välitilaan. Nyt kun ne on meillä saumattu, ei maalipinnan pitäisi saumoista repeillä. Tehtaalla saumat kuitenkin jätettiin puolitiehen.

    Meille on myös suunnitteilla joku aamupalasaareke, mutta katsotaan nyt mahtuuko se. Mielenkiinnolla siis seuraan teidän suunnitelmia, lisää niitä näytille vaan :)

    Tosiaan meillä on ollut melkoista säätämistä tässä. Osa on hoitunut ystävällisesti ja nopeasti ilman minkäänlaisia ongelmia, osaan taas ollaan saatu aivan käsittämättömiä vastauksia..

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mava viestistäsi!
    Meille tulee ihan perus sisustusta vaille valmiina, joten ei ole varmaankaan tasoituksia eikä pohjamaaleja. Välitilaan, joka ei siis ole välitila kun ei ole kaappeja :), tulee lasi tolle yhdelle seinälle liesituulettimen korkeudelle asti, maalattuna alta.

    9 päivää talon tuloon...

    VastaaPoista
  3. Hieno homma että sai vielä muutettua suunnitelmia! Mahtavaa joustamista. Tutulla on rakenteilla talo ja heillä sähkömies ilmeisesti menee käymään sielä nyt lähitulevaisuudessa, saavat sitten tarkempaa osviittaa mitä tulee tapahtumaan. Monia asioita kyllä joita tulee eteen rakennusvaiheessa, nimenomaan sellaisia joita ei välttämättä edes tule ajatelleeksi.
    https://www.oulunsahkotek.fi/

    VastaaPoista
  4. Kiva että onnistui muutokset vielä. On kyllä tärkeää, että homma pelaa urakoitsijoidenkin puolelta. Meillä etsinnässä ammattilainen, joka tekisi sähkötyöt. Meille on tärkeää, että ne tehdään hyvin ja asiasta on yhteisymmärrys. Kovasti jo odotan sitä päivää, että sähköt saadaan.

    VastaaPoista
  5. Kiitos jakamisesta. Aina jännittää, jos virheitä pääsee tapahtumaan näissä projekteissa. Onneksi teillä pystyttiin tuo sähkösuunnitelma vielä muuttamaan. Myöhemmin voisi olla ikävää, jos täytyisi sähkötyöt tehdä uudelleen. https://www.rv-sähköpalvelu.fi/rv-sahkopalvelu

    VastaaPoista
  6. Pintojen valitseminen onkin vaikeaa. Meille myös tulee kohta omakotitalon sähkötyöt. Se antaa onneksi vielä aikaa myös meille valita pinnat. On niin kovasti vaihtoehtoja. Me tahdomme myös keittiöön saarekkeen, josta löytyy pistokkeet.

    VastaaPoista

Kommentointi suvaittavaa :)